About Us

POLYMER MARITIME DEVELOPMENT

Partner in future maritime concepts

BERT DELBAERE

 

bert.delbaere@polymer-maritime-development.be

- Master Nautical Sciences (Antwerp Maritime Academy)

- Thesis: “Opportunities for composites in shipbuilding”

Dutch - English

NICHOLAS HEIRWEGH

 

nicholas.heirwegh@polymer-maritime-development.be

 

- Master in Business Economics : Marketing (University of Ghent)

- Master in Maritime Science (University of ghent)

Dutch - English - French

PIETER MAES

 

pieter.maes@polymer-maritime-development.be

- Master Nautical Sciences (Antwerp Maritime Academy)

- Shipbuilding, Hydraulics (University of Ghent)

- Thesis: “Opportunities for composites in shipbuilding”

Dutch - English

TIM MANNAERTS

tim.mannaerts@polymer-maritime-development.be

- Master of Science (M.Sc.), Biotechnology (University of Georgia)

- Master of Science (M.Sc.), Environmental Engineering Technology/Environmental Technology (University ofGhent)

Dutch - English - French

ONZE VISSIE

 

 

"PMD wil zich ontwikkelen tot een business development partner die de kunststoftechnologie laat doorgroeien in maritieme constructies"

 

Hedendaagse maritieme constructies worden grotendeels vervaardigd uit staal en dit al sinds de 19de eeuw. sindsdien werden deze staalconstructies geoptimaliseerd om te blijven voldoen aan de eisen van de markt. Opvallend is dat enkel de manier van construeren sterk geoptimaliseerd is maar staal blijft het geprefereerde constructiemateriaal.

Wij zien staal als een perfecte materiaalkeuze voor bepaalde maritieme constructies vanwege haar materiaaleigenschappen. Toch is staal niet in elke constructie een ideale keuze. Vanuit ons oogpunt lijkt een ander en nieuwer materiaal noodzakelijk om een verder doorgedreven optimalisatie van maritieme constructies mogelijk te maken. We leven namelijk in een tijd waar de brandstofprijzen blijven stijgen en de milieuproblematiek meer en meer onder de aandacht wordt gebracht. Dit mondiale bewustzijn pleit voor een verder doorgedreven optimalisatie van maritieme constructies. Er is nood aan een nieuwe generatie maritieme constructies waar duurzaamheid, ecologie en efficiëntie centrale parameters zijn.

 

We zijn ervan overtuigd dat de kunststoftechnologie kan bijdragen tot een verbetering van de bestaande constructies. Er is echter sprake van een missing link tussen de kunststofsector en de maritieme sector. Tevens is er een tekort aan gedeelde kennis. Daarom willen wij met PMD een platform en een draagvlak zijn om de kunststoftechnologie te laten doorgroeien in maritieme constructies.

 

ONZE MISSIE

 

"PMD wil bijdragen een een nieuwe generatie maritieme constructies die duurzamer, efficiënter en ecologischer zijn."

 

Onze organisatie heeft als missie om de missing link tussen de stakeholders van de kunststofsector en van de maritieme sector te overbruggen. Op die manier willen we bijdragen aan een nieuwe generatie maritieme constructies die duurzamer, efficiënter en vooral ecologischer zijn. Door het integreren van de kunststoftechnologie in tal van maritieme bouwwerken wil PMD zijn steentje bijdragen aan een groenere scheepvaartsector.

 

We doen dt door sectoroverschreidende projecten te initiëren, een gespecialiseerd netwerk aan te bieden en gerichte dienstverlening aan te beiden.

ONS TEAM

 

PMD werd opgericht door drie gemotiveerde jonge starters. Ons team streeft ernaar om PMD uit te bouwen tot een betrouwbare partner voor innovatieve maritieme projecten.

 

 

RAAD VAN BESTUUR:

 

  • Pieter Maes (Voorzitter)
  • Bert Delbaere (Secretaris)
  • Nicholas Heriwegh (Penningmeester)

 

 

 

ALGEMENE VERGADERING

 

  • Pieter Maes (Voorzitter)
  • Bert Delbaere (Secretaris)
  • Nicholas Heriwegh (Penningmeester)
  • Tim Mannaerts

 

PROFIEL

© Copyright 2017 - All Rights Reserved.

FOLLOW US

CONTACT US

Oude Heirbaan 140/3

9800 Deinze

+32 (0)496 48 78 45

Twitter

Facebook

linkedin

Polymer Maritime Development is uw netwerkpartner bij het realiseren van kunststoftoepassingen in maritieme constructies, onderdelen en toebehoren.