Polymer Potentials

POLYMER MARITIME DEVELOPMENT

Partner in future maritime concepts

EVENTS

TERUGBLIK: POLYMER POTENTIALS

IN THE MARITIME AND OFFSHORE INDUSTRY

 

Op donderdag 16 maart 2017 brachten PMD en FMC de maritieme en de kunststofsector samen in de prachtige, zonovergoten zaal van het VDAB maritiem opleidingcentrum te Zeebrugge.

 

Dhr. Arnold Vaandrager stelde er zijn composiet scheepsdeuren en luiken van ACCEDOO voor in een heldere en interessante presentatie. Hiervoor kwam hij rechtstreeks van de JEC Composites Expo in Parijs waar hij eerder deze week de Innovation Award in de categorie maritime in de wacht sleepte. Een verdiende erkenning voor een composiettoepassing in de maritieme sector.

 

Als intermezzo gingen we in gesprek met Prof. Dr. Peter Bueken van de Hogere Zeevaartschool Antwerpen. In een interview legde hij ons haarfijn uit hoe hij zijn thesisstudent, Elias Deleener, begeleid heeft met het verschalen en 3D printen van dermal denticals van de kortvinmakreelhaai. Elias liet zich bij zijn masterscriptie inspireren door de schubben van deze haai om zo de wrijvingsweerstand van koopvaardijschepen te reduceren. Uit het interview volgde een boeiende discussie met het publiek waaruit bleek dat er nog heel wat onderzoekspistes mogelijk zijn rond dit prachtige idee. (herbekijk hier de promovideo)

 

Daarna mochten we kennis maken met het jonge bedrijf, COM&SENS. In een technisch interessante presentatie ontdekten we de techniek en toepassingsmogelijkheden van optische vezelsensornetwerken. COM&SENS is gespecialiseerd in het robuust verwerken van deze optische door middel van composieten. Dr. Ir. Geert Luyckx inspireerde het publiek met tal van boeiende referentieprojecten.

 

Na de speeches gaven Jaimie Daelman en Pieter Goudeseune van de VDAB een rondleiding in het opleidingscentrum. Zij konden op veel aandacht van de deelnemers rekenen. Het maritiem opleidingscentrum beschikt over verschillende simulatoren waarvan de Full Mission Simulator met 360 graden-zicht de meest gesofisticeerde scheepssimulator is. Er is ook een machinekamersimulator, inclusief sirenes, zwaailichten en rookontwikkeling die met noodsituaties gepaard kunnen gaan.

 

Met een prachtig zicht op de haven werd er nagepraat over de boeiende presentaties en mogelijke synergiëen voor de toekomst!

 

Met dank aan VABO Composites, HZS Antwerpen, COM&SENS en VDAB maritieme opleidingen.

 

 

 

 

 

 

PROFIEL

© Copyright 2017 - All Rights Reserved.

CONTACT US

Oude Heirbaan 140/3

9800 Deinze

+32 (0)496 48 78 45

FOLLOW US

Twitter

linkedin

Facebook

Polymer Maritime Development is uw netwerkpartner bij het realiseren van kunststoftoepassingen in maritieme constructies, onderdelen en toebehoren.